Αθανάσιος Δαβάκης - Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας


Επίσκεψη Υφυπουργού Άμυνας Θανάση Δαβάκη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Τετάρτη 11 Σεπ 2013

Επίσκεψη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, για να παρακολουθήσει τη διαδικασία κατάταξης των πρωτοετών Ευέλπιδων που πέτυχαν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων την εισαγωγή τους στη ΣΣΕ


Τον κ. Δαβάκη υποδέχθηκαν ο Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος και ο Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Βελεγράκης.

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων δέχθηκε για την φετινή χρονιά 240 νέους ευέλπιδες, ενώ ανάμεσά τους είναι και 29 γυναίκες. Ο κ. Δαβάκης ξεναγήθηκε στους χώρους υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς από αυτούς.

«Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αυξημένη βαθμολογία που απαιτήθηκε φέτος για την εισαγωγή στη ΣΣΕ, είναι έμπρακτη απόδειξη ότι οι Στρατιωτικές Σχολές βρίσκονται ψηλά στη σειρά προτίμησης των υποψήφιων που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αρκετοί νέοι Ευέλπιδες θα μπορούσαν με τα μόρια που συγκέντρωσαν να έχουν εισαχθεί στις λεγόμενες ''περιζήτητες'' ιατρικές ή νομικές σχολές, επέλεξαν όμως συνειδητά να ενταχθούν στην οικογένεια του Στρατού Ξηράς για να γίνουν οι αυριανοί ηγέτες των ΕΔ», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δαβάκης απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στους γονείς των νέων σπουδαστών της ΣΣΕ, τους οποίους συνεχάρη για τη στήριξη που παρείχαν στα παιδιά τους και τους διαβεβαίωσε πως η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, με τους Αξιωματικούς και τους Καθηγητές της, θα αναλάβει από εδώ και στο εξής να καλλιεργήσει τις δεξιότητες των νέων Ευέλπιδων και να σφυρηλατήσει δυναμικές και πειθαρχημένες προσωπικότητες, τους αυριανούς ηγέτες του Στρατού Ξηράς.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ολοκλήρωσε την ομιλία του, με το λόγο του Κωνσταντίνου Τσάτσου : «Οι Αξιωματικοί πρέπει να θεωρούν τον εαυτό τους επιστήμονα, όσο ο γιατρός, ο αρχιτέκτων, ο πολιτικός μηχανικός. Όσο προχωρούν οι επιστημονικές ανακαλύψεις, τόσο θα τους περισφίγγει η επιστήμη. Και αυτή, απαιτεί συνεχή μελέτη, ανανέωση σπουδών, μετεκπαιδεύσεις...».